OKSENØYA

Oksenøya er én av flere felter som til sammen utgjør den spennende utbyggingen på Fornebu-halvøya. Mur Direkte har levert fasadeteglen til første byggetrinn på prosjektet, som snart utvides med både andre og tredje byggetrinn. 

Sokkelen på prosjektet er murt med en flott, bløtstrøken Petersen Tegl D58 som stiger opp fra terrenget. Videre ble det valgt å mure Petersen Tegl D72 på de resterende delene av fasadene, og sammen med smarte farge-og materialvalg på prosjektet for øvrig har prosjektet blitt et flott bidrag til prosjektutviklingen på Fornebu. 

D72

LES MER HER

100% kullbrent fra Petersen Tegl! Som et av få teglverk i verden mestrer Petersen Tegl å brenne tegl med kull, som tilfører teglen et rikt fargespill i lyse og mørke nyanser. All tegl i D-serien er vannstrøken og lages ved å kaste en våt leirklump ned i en våt form og stryke av det overflødige, før den tørkes og brennes. Ferdig brent blandes den for hånd på teglverket, slik at teglfasadene får et harmonerende og ensartet-uensartet nyansespill. 

Byggherre
OBOS
Arkitekt
TAG Arkitekter
Murearbeider
Fjeldheim & Knudsen AS
Adresse
Forneburingen, 1364 Fornebu
Ferdigstilt
2018