PETER EGGES PLASS

Nybygget er plassert inn mot Peter Egges plass, som ligger forholdsvis inneklemt med Trondheims hovedbibliotek og Norges Bank som naboer omkring plassen. Selve bygget faller godt inn blant omgivelsene, og det er gjort en fin jobb med å finne løsninger som harmonerer med nabobyggene. Det er også en spennende løsning at den ene ytterveggen heller innover. Arkitekt for bygget har vært Pir II Arkitekter.

Selve fasaden er dekket med teglstein, og Nilsen (prosjektleder hos Koteng Eiendom journ. anm) legger vekt på at det er valgt solide og kostbare løsninger.

Les mer om prosjektet her (lenke til bygg.no)

D91

LES MER HER

100% kullbrent fra Petersen Tegl! Som et av få teglverk i verden mestrer Petersen Tegl å brenne tegl med kull, som tilfører teglen et rikt fargespill i lyse og mørke nyanser. All tegl i D-serien er vannstrøken og lages ved å kaste en våt leirklump ned i en våt form og stryke av det overflødige, før den tørkes og brennes. Ferdig brent blandes den for hånd på teglverket, slik at teglfasadene får et harmonerende og ensartet-uensartet nyansespill. 

Byggherre
Koteng Eiendom AS
Arkitekt
Pir 2
Murearbeider
Trondheim Murservice AS
Adresse
Peter Egges Plass, 7011 Trondheim
Ferdigstilt
2019